Saso fruntimmer skulle mi helst varken horas eller synas

Saso fruntimmer skulle mi helst varken horas eller synas

Du var tio ar nar hedersfortrycket borjade

Elaf Ali vaxte op tillsammans hedersfortryck. Hon fick inte pryda sig som hon ville, icke bege sig hem mo vanner sam definitivt ick mota killar. Stav Karleken ar ohejdad berattar Elaf Ali ifall uppvaxten, modet att understa ifragasatta, dodshotet, pappans totala omvandning, och saklart sin skrift Vem age sagt nagot forsavitt love?

Varifran fick du modet?

Dina paron flydde a Irak tillsammans de sam dina tvenne aldre broder nar du vart fyra ar. Du inneha beskrivit din barndom saso cool och trygg fram mot n fick lingonveck, emeda allt forandrades.– Fram mot att mig var tio ar fick mig befinna baby och handla sadant som baby astadkomme, sjalv fick ga boning mot kamrater och besta omodern sam busa. Andock odla fick mi lingonveck sam i saken da kultur saso jag befinner si uppvuxen i anses hane bliva kvinna venezuelanska flickor fГ¶r Г¤ktenskap emedan, samt pro kvinnor finns det sarskilda regler. Jag fick exempelvis ick hanga med killar utanfor familjen, namligen kunde mi ej atfolja tillsamman vanne hem langre darfor dom kunde tillverka broder, sam mina egna storebroder fick icke greppa bo killkompisar. Mi fick ick heller tillverka gallande jag vissa plagg, som mina foraldrar ansag visade overdriven hud, sam itu samma anledning fick sjalv inte langre villi simlektionerna i plugget. Samt nar mina broder varje omoder och spelade fotboll fick mi sitta villig balkongen och iaktta.

Hur sa tankte och kande du emeda?– mig forstod ju at en borjan ej baksida av underben det handlade ifall. Odl antlige fragade mi min fa oppenhjartig ut. Han forklarade att det vart eftersom var sharaf, saso befinner si arabiska for ara. Det var kanske forsta gangen sjalv horde det ordet. Mig kande undertecknad utanfor ja, obekvam, samt tyckte att mina paro vart hejdlost orattvisa eftersom jag icke fick foreta det som mina broder fick.

Skad fasta n vart harig for din fader vagade ni beratta ifran. – Vi var den enda familjen med utlandsk historia i omradet dar mi vaxte opp, odl reglerna som mina foraldrar satte forut mig skilde sig avsevard fran mina kompisars. Mi kunde inte acceptera det, jag sa ifran allareda dag en. Med detta icke sagt att jag brot mot marklig regler, for det gjorde mi aldrig, skad jag ifragasatte dem, varje gang. Som nar mi varenda 15 ar samt all vanner sag fram emot skolbalen. Mig visste att mi ej skulle fa bege sig dara for far, det varje ju killar darbort, skada mig kampade likva flertal kvallar for att fa honom att byta sig. Och icke han andrade sig icke, sam acceptera han blev forgrymmad samt jag var ledsen, skada medan stolt ovan att mig vagade sta op forut undertecknad personligen.

Ar 2002 skots Fadime Sahindal mot dods itu sin far sasom ansag att Fadime vanarat familjens heder igenom att innehava ett pojkvan saso familjen icke valt till henne. Mordet gallande Fadime befinner sig ett itu do mest uppmarksammade hedersmorden i Sverige. Detta hande dito ar som ni inte fick betrad din skolbal. N skriver i din bok ifall hurda n laste om Fadime i tidningen och sedan gick at din pappa.– Ja, jag blev normal chockad ovan att Fadime hade dodats av sin personligt farsa. Samt samtidigt kande sjalv igen jag odl jatte- i henne, i det hon berattade forsavitt sin uppkomst. Jag fragade far forsavitt han hade hort talas forsavitt vad som hade hant Fadime. Det hade han ej. Nar mi berattade att hennes far skjutit henne blev han ick misslynt, utan sa att han forstod varfor hon blivit likviderad. Sjalv blev inte bums forvanad kvar hans besked eftersom mig visste hur sa han tyckte om killar i uppsyn nejd. Skad samtidigt kunde han antagligen ick tycka att det varenda riktig att drapa sin originell dotter, odla panikslagen stav svaret fragade sjalv honom forsavit han hade kunnat exterminera undertecknad om han fick veta att jag hade pojkvan. Sam han svarade, utan att blinka, givetvis. Han svarade jada. Jag blev sa chockad sam radd att sjalv icke kunde beratta nagot, ick bola. Jag gick enbart darifran, in gallande mitt sal, samt forsokte inse vad som nylige hade hant. Min pappa skulle vet avratta jag. Andock nar sjalv odla arme i efterhand pratat tillsammans far forsavit det har sa minns han ej att han sagt dessa ord. Stav honom, saken da han befinner sig idag, ar det absolut otankbart. Han tar distan a alltsamman som ager tillsamman hedersfortryck att foreta, vilket befinner sig valdigt, tank att ett individ kan forandras odla.

Schreibe einen Kommentar